Interview Bianca - OKONO Gast

Bianca van de Stadt - Mijnketolifestyle - OKONO GuestMaak kennis met Bianca van de Stadt of misschien beter bekend als "Mijnketolifestyle", onze allereerste OKONO-gast met wie we voor het eerst een live-interview hebben gedaan. In dit interview deelt ze haar persoonlijke uitdagingen, reis en informatie over hoe ze haar levensstijl bijhoudt. Dit interview is ook beschikbaar als IGTV op of instagrampagina. Genieten van!
 

Hallo Bianca, vertel ons iets over jezelf :)

Mijn naam is Bianca van de Stadt en ik ben 47 jaar. Ik ben gelukkig vrijgezel dus heb ook geen kinderen en woon in Zaandam in een huis aan het water. Ik werk 4 dagen per week in een notariskantoor en keto is echt mijn levensstijl.

 Wat is jouw verhaal?

Ik worstel al sinds mijn 21e met mijn gewicht. Veel jojo en rond mijn 40e lukte het niet meer. Ik heb van alles geprobeerd, maar niets werkte. Er moest iets met mij aan de hand zijn, dus ging ik naar de dokter. Er was echter niets aan de hand. Ik had het opgegeven om af te vallen. Ik ging niet mega eten of zo, maar ik groeide. Op een gegeven moment durfde ik niet meer op de weegschaal te staan. Vermoedelijk woog ik meer dan 110 kg.

Waarom ben je aan je keto-reis begonnen?

Ik ben er niet bewust aan begonnen. Het was meer "eten met wat mijn broer maakte". Ik was tenslotte op bezoek bij mijn broer in het buitenland en hij was al keto aan het eten. Ik wilde geen "last" zijn, dus besloot ik om gewoon met hem te eten. Na 10 dagen voelde ik me veel beter qua energie en gewoon in het algemeen. Toen ik na een maand thuiskwam, was ik tien kilo afgevallen. Dat alles bij elkaar, hoe ik me voelde en de kilo's, zorgde ervoor dat ik echt in keto raakte. Pas toen kon ik het serieus nemen.

Wat is er zo anders aan de ketogene levensstijl?

Wat anders is, is dat ik meer vet eet en nauwelijks koolhydraten, terwijl het voorheen andersom was. Het is ook nogal een mentaliteitsverandering. Vetten zijn ineens goed en koolhydraten zijn slecht, om het maar bot te zeggen. Dat is even wennen. En ook ik eet graag veel fruit maar je moet wel even opletten welke en dat is ook even wennen.

Hoe begin je het beste aan je keto-reis, wat moet je zeker doen en wat kun je beter niet doen?

Ik begon de keto op een heel eenvoudige manier. Ik hield gewoon mijn eigen eetpatroon aan en probeerde de koolhydraten te schrappen. Maak het dus niet ingewikkelder dan het is met allerlei bijzondere ingrediënten of bijzondere recepten. Gewoon de koolhydraten wegalten en uitsluitend uit groenten, vlees, vis, noten, zaden, kaas, etc. halen. Bouw het van daaruit op, ikzelf heb 1,5 jaar geen "bijzondere" dingen gedaan.

Probeer de gerechten die je normaal maakt meer keto te maken en houd het simpel.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste succesfactoren om de keto-levensstijl of een nieuwe levensstijl te laten werken? 

Absoluut mentaliteit. Je moet denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Als je begint te denken aan alle dingen die je niet kunt doen, dan loop je al 10 - 0 achter. En met keto zijn er echt heel veel mogelijkheden. Er is veel variatie, het is echt niet allemaal eieren en spek.

Wat waren de grootste uitdagingen die je had bij het starten van je keto-levensstijl? Wat waren beginnersfouten die je maakte?

In de zomer drink ik graag mijn "rosé" en om weg te gaan was heel moeilijk voor mij. Maar soms drink ik mijn rosé wel omdat ik weet dat ik altijd terug kan naar mijn keto-levensstijl. Je kunt flexibel zijn in je eigen levensstijl, maar overdrijf niet. 

Ik was ook niet meteen van mijn "cravinfs" af. Dat heeft echt lang geduurd. Pas anderhalf jaar later kwam ik erachter dat ik mijn onbedwingbare trek zelf in stand hield door te snacken op koolhydraatarme snacks met maltitol. Op die manier gaf ik mijn lichaam altijd die suiker zonder dat het echt suiker was, maar dat hield die hunkering naar meer suiker in stand.

Maar mijn grootste beginnersfout was dat ik meer keek naar 'van welke suiker' in voedsel in plaats van naar totale koolhydraten. Verder heb ik vast meer "fouten" gemaakt, maar ik ben erg bezig met het vinden van mijn eigen weg en kijken wat bij mij past. Ik haat regels. Zo ook de keto-regels. Ik blijf bij de basis: veel vet, weinig koolhydraten en daarbinnen ben ik flexibel. Dat bevalt me prima.

Ja, we zijn het er helemaal mee eens om flexibel te zijn en je eigen weg te vinden! Een van de dingen die je graag doet om weer in ketose te raken, is "egg fast", toch? kun je ons meer vertellen over "egg fast"?

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, gaat het bij een ei vasten niet alleen om eieren. Tijdens het vasten met eieren eet je korte tijd een combinatie van eieren, vet en kaas. Door deze combinatie raak je echt verzadigd en schrap je bijna al je koolhydraten. Op deze manier raak je heel snel in ketose en je lever vindt dit geweldig vanwege alle ketonen die gemaakt worden.

Het is een soort detox voor je lichaam en geeft je echt die extra boost.

Wat zijn misvattingen of verkeerde veronderstellingen die mensen hebben over uw levensstijl?

Dat is een lange lijst...

Allereerst denken mensen dat keto alleen bestaat uit het eten van vlees, eieren en kaas. Dus alleen de "vette dingen" waar mensen aan denken. Maar er is veel variatie die je in je gerechten kan brengen, kijk maar eens naar jullie recepten

Een andere die ik veel hoor, is dat keto slecht is voor je cholesterol en je gezondheid vanwege alle vetten die je eet, maar dat is gewoon niet waar. Vaak zijn het de koolhydraten die dit veroorzaken.

Er zijn er nog veel meer maar ook hier moet je niet denken in beperkingen, maar in mogelijkheden. Dan ziet de wereld er ineens anders uit. Dit geldt voor keto, maar ook in het algemeen.

Wij mensen vinden de mening van anderen belangrijk, dus wat waren vragen/opmerkingen die je in je omgeving kreeg toen je begon?

Persoonlijk had ik weinig opmerkingen uit mijn omgeving omdat mensen snel zagen wat keto met mij deed. Er waren wat zorgen over het feit dat ik zoveel vet at en ook dat ik vaak het vast, maar ze zien hoe goed ik het doe, dus ze zijn meestal erg geïnteresseerd en begripvol.

Er was veel respect en ze probeerden echt te begrijpen hoe de ketogene levensstijl werkt. Ze zijn een beetje sceptisch, maar ze vinden het geweldig dat het voor mij werkt :)

Wat heeft je veranderd sinds je keto-levensstijl? bijv. welke gekke dingen heb je gedaan sinds je nieuwe levensstijl?

Mijn grootste verandering is mijn gewichtsverlies, ik verloor 50 kg en mijn leven veranderde drastisch. Ik ben de gezondste versie van mezelf op dit moment en waarschijnlijk van mijn leven. Ik ben dus niet alleen van buiten veranderd maar ook vanbinnen ben ik gelukkiger en fitter dan voorheen.

Ik heb een hekel aan sporten en sport nu niet maar ik merk dat mijn fysiek verbeterd is, ik ben niet meer uitgeput als ik bijvoorbeeld een klein stukje loop of de trap op.

Hoe ziet jouw perfecte keto-dag eruit?

Doordeweeks (4x per week) doe ik OMAD's en vast ik de hele dag en eet ik als ik thuiskom. De andere dagen eet ik wanneer ik er zin in heb. Dat zijn soms 3 maaltijden, soms vasten, soms tussendoortjes gedurende de dag.

Waar ken je OKONO van?

Ik hoorde voor het eerst van OKONO via Natalie (@the.floor.is.carbs), ze deelde het op haar instagram en ik dacht: laten we dit eens proberen. Sindsdien ben ik helemaal verliefd op jullie chocolade en granola! 

Ik ben dol op snacken met OKONO-producten.

Heel erg bedankt voor de complimenten! En bedankt voor je tijd en tips voor het starten van je keto-levensstijl.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

 • Pit&Pit selecteert OKONO als preferred supplier

  Pit&Pit selecteert OKONO als preferred supplier

  Antwerpen, 1 augustus 2023 - Met trots kondigen we de strategische samenwerking aan tussen Pit&Pit en OKONO. Pit&Pit is de grootste webshop met gezonde voeding in Vlaanderen en Nederland. Vanaf...

  Pit&Pit selecteert OKONO als preferred supplier

  Antwerpen, 1 augustus 2023 - Met trots kondigen we de strategische samenwerking aan tussen Pit&Pit en OKONO. Pit&Pit is de grootste webshop met gezonde voeding in Vlaanderen en Nederland. Vanaf...

 • Matcha fat bombs

  Matcha vetbommen

  Ontdek onze matcha vetbommen. Deze handvol bommen zijn gemaakt met OKONO's witte chocolade, matcha poeder, veenbessen en natuurlijk liefde. Probeer het nu!

  Matcha vetbommen

  Ontdek onze matcha vetbommen. Deze handvol bommen zijn gemaakt met OKONO's witte chocolade, matcha poeder, veenbessen en natuurlijk liefde. Probeer het nu!

 • New Granola Packaging

  Nieuwe Granola Verpakking

  We hebben onze verpakkingen verbeterd! Neem een kijkje om te zien waarom en wat we hebben veranderd aan de verpakking van onze granola.

  Nieuwe Granola Verpakking

  We hebben onze verpakkingen verbeterd! Neem een kijkje om te zien waarom en wat we hebben veranderd aan de verpakking van onze granola.

1 van 3